Mikaelvuo

Vääristelikö Sipilä talouden tilaa koko kansalle Ylen avulla?

Esittikö Sipillä aivan liian synkkänä  Suomen taloustilanteen vedotessaan koko kansaan? Moni asia puhuu sen puolesta kuten esimerkiksi:

-Teollisuustyön hinta on Suomessa 35,9 €, Saksassa 37,1 € ja Ruotsissa 41,8 €.

- Suomen valtionvelka on ylittämässä 60 prosenttia bkt:sta, mutta esimerkiksi Saksalla on velkaa n.80 %, Ranskalla n. 90 % ja Belgiallakin yli 100 % bkt:sta.

- Suomen ei siis ole aivan pakko leikata vaan lisävelkaa voidaan ottaa seuraavan kymmenen vuoden aikana vielä 50-75 mrd. euroa. Vasta silloin Suomen velka saattaisi olla lähellä Saksan ja Ranskan nykytilannetta.

- Lisäksi työeläkerahastoissa on yli 180 mrd. euroa jota voi hyödyntää hätätilanteessa. (Vastaavia rahastoja ei ole Saksalla, Ranskalla eikä Belgialla.)

Ylläolevat esimerkit osoittavat että Suomi ei ole akuutissa taloudellisessa kriisissä.

Hallituksen ei siksi tarvitse repiä tuloja työtätekevien, opiskelijoiden, eläkeläisten tai koululaisten selkänahasta.

EU:n mukaan Suomen varallisuutta verotetaan 5,5 miljardia euroa vähemmän kuin EU:ssa keskimäärin- Joten niin halutessaan hallitus voisi kohottaa eri varallisuuverot vain EU:n keskimääräiselle tasolle jolloin valtion lisävelan tarve liki poistuu.

Voi kysyä "vipuloiko" tai manipuloiko Sipilä YLEn avulla kriisitietoisuutta saadakseen tukea haluamalleen oikeistolaiselle politiikalle.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat